boek Nachtbrood

 

FEITEN OVER HET BOEK

Nachtbrood
Brood van lang gerezen deeg
Ineke Berentschot

Publicatie:
142 pagina's
Hardcover
€ 19,95
Verkrijgbaar bij alle online verkooppunten, (kook)boekwinkels, diverse molenwinkels enzovoort
isbn: 9789491728082
perskit   (om covers, foto's enzovoort te downloaden voor nieuwsbrieven, websites)

Wie het boek wil verkopen, maar geen toegang heeft tot het Centraal Boekhuis, die neme contact op met de uitgever
of lees hier :
Trophonios Publishing vof
e-mail: info@trophonios
Kamer van Koophandel: 54446376
BTW nummer: NL851308478801
Fred Teunissen: fred@trophonios.nl, 06.28330001
E d Lute: ed@trophonios.nl, 06.27021499

HOE ZIET DE BUITENKANT ER UIT

loup er bijvoorkant van het boekachterflapachterkant van het boek

 

 

BOEKPRESENTATIE OP 23 FEBRUARI 2014

Presentatie van dit boek heeft plaatsgevonden op zondag 23 februari 2014 in restaurant Vroeg, te Bunnik.
Bekijk foto's hiervan op Facebook/Nachtbrood of klik hier..
We zullen ook elders op het web een mapje gaan maken, voor de mensen die niet op Facebook zitten.

Er waren twee prachtige toespraken: van Harrie Leijten, hoofdredacteur van Bakkerswereld en van Marie-Louise Schipper, redacteur Volkskrant.
En hier het minitoespraakjevan de schrijfster zelf. En wat ze tegen al die deelnemers zei, terwijl ze het boek uitreikte?

 

BROODBAKMACHINEBROOD

Ik had ook een broodbakmachinebrood gemaakt op de Nachtbrood manier, maar op de ene of andere manier vonden Ed en ik op het laatst, dat dit brood niet in dit boek thuishoorde. We besloten het in wiebaktmee te plaatsen. Bij dezen: zevengranen brood uit de broodbakmachine.

 

MEELKWALITEITEN en emailadressen van de deelnemers

De soort meel, die gebruikt wordt om een brood mee te bakken, maakt vanzelf veel uit bij de vervaardiging van dit brood. 
Het is een heel belangrijke factor, maar we wilden niet bij alle melen vermelden van welke kwaliteit dit meel was. Dan zou de receptuur veel te uitgebreid worden. Daarom is hier de lijst te vinden van de gebruikte meelkwaliteiten van de broden in Nachtbrood.
Tevens staan de e-mail adressen genoteerd.

 

Summary of the book Nightbread; Zusammenfassung von dem Buch Nachtbrot

vertaald door Peter Voshol en Gunter C. Vieten, zie hier.

 

TWEEDE DRUK

Anno 21 november 2014 is de tweede druk verschenen van Nachtbrood. Alle 2186 exemplaren van de eerste druk zijn zo goed als op; bij Centraal Boekhuis lagen er nog vier; bij de schrijfster thuis staan nog twee dozen. Haha, die bewaart ze vanzelf voor de oude dag, als ze veel waard zijn. (n.b. Dit kan al niet meer; ze zijn allemaal naar De Zuidmolen; daar moesten vrijdag 35 kerstpakketten de deur uit, met boek en al). De tweede druk is ook weer ruim 2000 exemplaren.
DOE MEE MET DE QUIZ, KAN TOT 24 DECEMBER. WIE ALLE TIEN VRAGEN GOED HEEFT, MAAKT KANS OP EEN BOEK (inderdaad, Nachtbrood)

RECENSIES

Zaterdag 15 februari heeft Marc Dewalque het boek al aangeprezen bij de Franse bakkers
'C’est dans un style simple, fort épuré, très présent en Hollande.'

Maandag 24 februari stond het boek in de digitale editie van Bakkerswereld
"Nachtbrood.' Nieuw boek met methodes voor iedere bakker.

Maandag 2 maart, in de Volkskrant: worstenbroodjes door Marie Louise Schipper. 
'Over brood zijn wel duizenden verhalen te vertellen....'

Zaterdag 8 maart, in Trouw: Nachtbakkers, van Jeroen Thijssen.
'Nachtbrood heet deze prachtige bundel over het oudste beroep ter wereld. De titel belooft niks te veel. Neem dit indrukwekkende gedicht: ...'

Donderdag 28 maart, in Bakkerswereld: Broodbakken met tijd, recensie van Harrie Leijten
'Nachtbrood wil het pure en het goed van het brood terugbrengen. Gewoon, terwijl het zo ongewoon lijkt: goed brood. In die zin noemde Ineke Berentschot de bakkers die in het boek aan het woord komen broodmissionarissen.'

April 2014, Lekker Tafelen, Xandra, review van Nachtbrood
'Ineke heeft wederom een pareltje gecreëerd. Dank je wel Ineke en alle andere bakkers van het boek voor het delen van jullie recepten. Jullie zijn een geweldige bron van inspiratie.'

juni 2014, Puur Gezond,
'Het staat bol van de kennis, maar door de enthousiaste schrijfwijze van de auteur vraag je je al lezende af waarom je niet (vaker) je eigen brood bakt.

juni 2014, Fidèles au bon pains, recensie door Marc Dewalque
'Comme on voyage avec le pain, c'est quand même formidable.'

januari 2015, twee deelnemers aan Nachtbrood - Hans Som als captain, Mike Onasse als bakker - maken het smakelijkste brood van Europa, zie hier , uit Bakkers in Bedrijf.

12 mei 2015, Flip van Straaten, directeur NBC: "Ik heb jouw boek in één adem uitgelezen."