Hoi Ineke,

Nou hoop ik niet dat al je lezers je foto's sturen want dan heb je geen leven. Maar mijn eerste 100% desem broodjes lukken heel aardig en rijzen mooi! Het French bake programma heeft een langere rijstijd dus dat helpt ook. Ik ben er heel erg blij mee:

https://picasaweb.google.com/lh/photo/vgRb_zzPNG8toHa-u8XpxQ?feat=directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/Re5T22-bHkzYZH02ExTj3A?feat=directlink

Werkwijze was:
100 gram rogge desem starter
aangevuld met 350 gram volkorenmeel en 360ml water samen 10 minuten kneden / mixen door bijvoorbeeld even op pizza stand te zetten. BBM uit.

Daarop droog zonder roeren/mixen de overige ingrediƫnten:
100 gram volkorenmeel
50 gram bloem en
2 vitC tabletjes C60 Kruidvat verpulverd plus 1 theelepel zout.
French Bake programma gestart na 6 uur uitstel d.m.v. timer dus totaal
12 uur in mijn Panasonic broodbakker.

Groeten,

Sjoerd